Omgeving

OMGEVING & NUTTIGE LINKS

Domaine de Freyssanges ligt op een zeer rustige plek op 4 km afstand van Peyrelevade, een authentiek Frans dorp in de Corrèze met prachtig cultureel erfgoed. In de omgeving kunt u lekker ontspannen in de natuur, fietsen, wandelen, ook vissen, watersporten of zwemmen in de nabij gelegen meren zoals de Lac de Vasivières of Lac de Chammet. La Chapelle du Rat uit de 17de eeuw of de originele oude brug Pont de Vasivières zijn een bezoek waard.

Het domein beschikt over een eigen toegangswegje dat uitgeeft op de parking voor de toren, aan de noordkant van het gebouw. Er is dus nooit enig doorgaand verkeer in het domein. Het straatje naar het domein toe loopt dood, dus echt antistress !!

Meymac biedt toegang tot het Parc Naturel de Millevaches en in de zomer wordt er op zaterdag voormiddag een middeleeuwse markt gehouden metregionale producten en degustaties.

Het zomerfestival op het eiland van ‘Ille de Vasiviere’ brengt diverse activiteiten voor elke leeftijd en dit elke dag van juni tot augustus. In het nabije bosdomein ligt een recreatief avonturenpark voor kinderen met hun ouders.

De stadLimoges staat bekend om de productie van porselein. Een bezoek aan het porseleinmuseum en aan de fabriek met verkoop is een echte aanrader. Een fraaie exotische tuin in het centrum van Limoges is een streling voor het oog voor de bloemenliefhebbers. Voor de liefhebbers mag een bezoek aan de zoo en het aquarium zeker niet ontbreken.

Het Bergmassief ‘Sancy’ is niet te missen in de zomer, zie de diverse foto’s onder ‘omgeving’. Zeker ook niet in de winter te missen, door zijn fabuleuze ski- en langlaufpistes. Naast skieën en langlaufen zijn er ook vele andere activiteiten mogelijk zoals wandelen, raquettes (wandelen met speciale sneeuwschoenen), sledetochten met honden, paardrijden of bezoek aan één van de vele winterevenementen. In Superbesse en Le Mont Dore worden veel sportactiviteiten georganiseerd zoals skikampioenschappen, ijsracen etc.
Voor het shoppen met stijl of theatraal genieten is moderne stad Clermont-Ferrand de ‘place to be’. In de omgeving zijn er ook thermale badplaatsen te vinden.
Ter plaatse in uw verblijf vindt U een rijke verzameling van de informatiebrochures over activiteiten en bezienswaardigheden en tevens van bijzondere restaurants in de buurt.

VLIEGVELD EN GOLFTERREIN: Op 1 km van Peyrelevade dorp is er een vliegveldje met verharde piste en een lengte van 800m, voor de liefhebbers. Voorafgaand toestemming te vragen (PPL). Opgelet, landen hier vergt de nodige kennis en oefening tussen de omliggende heuvels. Er is op 3 km van het dorp een golfterrein naast het meer van Chammet, genaamd: ‘Golf de Chammet’.

Sinds kort is onze website http://vakantiehuizen.startpagina.be online. Je vindt er een overzicht van vakantiehuizen in België, Nederland,
Frankrijk, Spanje en Italië.